Schiphol eerste Europese luchthaven met volledige beacon dekking

Schiphol, 3 juli 2015. Amsterdam Airport Schiphol heeft bijna 2000 beacons geplaatst in het Terminalgebouw. Hiermee is Schiphol de eerste Europese luchthaven waar in alle openbare gebieden beacons aanwezig zijn. Op deze manier wil Schiphol de digitale dienstverlening voor haar bezoekers verbeteren.

Beacons zijn kleine zendertjes die een Bluetooth signaal uitzenden. Een moderne smartphone kan dit signaal gebruiken om de afstand te bepalen van de smartphone tot een beacon. Hierdoor kunnen mobiele apps plaatsgebonden relevante informatie en adviezen aanbieden aan reizigers en bezoekers. Bijvoorbeeld het weergeven van de eigen locatie in het gebouw, of de looproute naar een gate. Of het automatisch tonen van de digitale boarding pass bij het naderen van een incheckbalie.

De luchthaven heeft beacons geïnstalleerd in de vertrekhallen, de lounges en pieren, de bagage reclaimhallen en in Plaza en de WTC corridor.

Schiphol Group CIO Albert van Veen: ‘We hebben de beacons op Schiphol geïnstalleerd voor al onze partners. Luchtvaartmaatschappijen en andere partijen kunnen de beacons gebruiken om nieuwe slimme toepassingen te ontwikkelen waarmee de passagierservaring op Schiphol nog beter wordt. Ook de Schiphol App zal nog deze zomer nieuwe diensten aanbieden op basis van locatie.’

Terug naar overzicht Deel dit artikel
© 2017 Schiphol Telematics  -   Algemene voorwaarden   -  Privacy Statement
design: Eyefun